Schild & Vrienden, het doek valt..

Gisteren omstreeks 21u25, werd een heuse media hetze ontketend rond Schild & Vrienden. Deze media hetze werd in gang getrapt met een Pano reportage die onthuld wie de Schild & Vrienden zijn achter de schermen.

Herbekijk de Pano reportage hier.

Velen van jullie zullen verbaasd opkijken van wat er te zien is in deze reportage, wij zijn eerlijk gezegd niet verbaasd. Als je een minuut de tijd nam om door de vele facebook posts van Schild & Vrienden te bladeren zag je al snel dat het platte racisme, seksisme en andere vormen van discrimatie kwamen bovendrijven.

Wapens, Hitler verering, racisme, seksisme, antisemitisme, het is niets nieuws voor onze vrienden van extreem rechts. Maar zoals altijd moet de grote media de ogen openen voor het gezien zal worden, gezien wat verborgen was in open zicht. Gesteund door velen.

 

Theo Francken, hij die bescherming genoot van de militie genaamd Schild & Vrienden probeert haastig zijn vel te redden door de wereld te vertellen dat hij dit verafschuwd. Wij geloven hem natuurlijk niet, Francken heeft keer op keer zijn appreciatie getoond voor het werk van Schild & Vrienden. Ook is er genoeg foto materiaal om te bewijzen welke kleur Francken zal moeten bekennen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, zittende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensen en pak

Afbeelding kan het volgende bevatten: 18 mensen, lachende mensen, staande mensen en buiten

Bekijk hier een tussentijdse stand van zaken.

Persconferentie UGent

Na de persconferentie kunnen we concluderen dat de Universiteit Gent een wijs besluit heeft genomen door Dries Van Langenhove te schorsen van de Universiteit, waardoor hij er niet langer welkom is en dus ook zijn studies daar niet zal kunnen verderzetten.

Ook al was de U Gent nooit heel erg duidelijk over hoe zij omgingen met discriminerende feiten, door elke melding over discriminatie in de doofpot te doen verdwijnen en de melders als naïef af te stempelen.

Wij vinden het dan ook zeer goed dat zij nu voor eens en voor altijd duidelijk maken welke positie ze innemen. Wij danken de U Gent er alvast voor om het wijze besluit te nemen en zulk neo-fascistisch gedrag niet te tolereren.

Toen niet! Nu niet! Nooit meer fascisme!